A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

Dunakeszitől északra igen, Sződligettől északra nem

Az április 25-én Vácott megtartott lakossági fórumon egyértelművé tették: a hamarosan elkezdődő és 2019 őszén záruló, az M2-es gyorsforgalmi út bővítését tartalmazó beruházásnak nem része a Sződliget és Vác közötti területre tervezett új bekötő út megépítése!

 

Bár az eddig évekig publikált tervekben jól látható módon szerepeltették a sződligeti Dunai fasor szinte elviselhetetlen forgalmát kiváltó új utat, a mostani lakossági fórumok tervrajzaiból már eltüntették mind a Dunakeszitől, mind a Sződligettől északra elképzelt, a 2x2 sávossá bővített M2-est és a régi 2-es utat összekötő új kialakítású utat.

Az okokat firtató kérdésre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) munkatársa a váci fórumon azt mondta, hogy az uniós források nem támogatják a bekötő utak létesítését. Arra a kérdésre, hogy vajon akkor az egy országgyűlési választókerülettel délebbre fekvő, Gödöt és Dunakeszit is magába foglaló területen (melynek képviselője Tuzson Bence) miért indult meg egy, az oda tervezett bekötő útra vonatkozó pályázati eljárás, ellentétben a Vácot és Sződligetet is felölelő körzetben (melynek képviselője a Parlamentben Harrach Péter) elmaradó projektelemmel, a szakember nem tudott válaszolni. Így tehát jelen állás szerint a Dunai fasor környezetében élők továbbra is dühönghetnek az egyébként országos fenntartású út forgalomterhelése miatt.

Juhász Béla

polgármester

Ügyfélfogadás

telefon

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Ügyfélfogadás:          

Hétfő 8.00 – 12.00 13.00 – 17.30
Szerda 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30
Péntek 8.00 – 12.00  

Elérhetöség

Elerhetoseg

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Elérhetőség:

Telefon: (06-27)-590-095

Cím: Sződliget, Szent István u. 34-36, 2133

Közérdekű adatok

Public33

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

kozadatkereso logo1