A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

Mint arról bizonyára az érintett települések polgárai is értesültek, a napokban elkezdődött az M2-es gyorsforgalmi út Budapest - Vác dél szakaszának felbővítési beruházása, amely immár nem tartalmazza a Sződliget és Vác közötti területre korábban tervezett bekötő utat.

Bár az eddigi elképzelésekben és a nyilvánosságra hozott tervekben rendre szerepelt a 2135 jelű út megépítése – amely a lakott területeken kívül kötötte volna össze az M2-est és régi 2-es úttal – a lakossági fórumokon egyértelművé tették, hogy ez elmarad.

A sződligeti polgárokat különösen hátrányosan érinti a nem várt fejlemény, ugyanis jelenleg a településen átvezető országos kezelésű Dunai fasoron halad a már-már elviselhetetlen forgalom. Az itt élők ingatlanjaira már veszélyt jelent az átmenő gépjárművek hatása, a lakók nyugalmára pedig a zaj. Reményük az volt, hogy az új csomópont és az új bekötőút jelentős mértékben tehermentesíti az itt áthaladó forgalmat. A váci emberek közel másfél kilométeres kerülővel juthatnak csak haza, amennyiben Budapest felöl jönnek!

Sződligeti polgártársaimmal együtt én is érthetetlennek tartom a kiépítés elmaradását, mivel a tájékoztatók szerint arra találtak megoldást, hogy a Dunakeszitől északra tervezett összekötő utat kiépítsék. Ellentétben a Sződligetet és Vácot érintő megígért beruházás megvalósításával. Vajon mi lehet az oka, hogy két szomszédos országgyűlési választókerület közül az egyik kedvezményezettje lesz ily módon is az M2-es felbővítésének, míg a sződligetiek, a sződiek, a csörögiek és a váciak a számukra megígért lehetőségtől elesnek?

A magyarázatért és a szükséges intézkedések megtétele érdekében a napokban levélben fordulok a hátrányos helyzetbe hozott települések polgármestereihez, hogy közös akaratunkat kinyilvánítva keressük meg Harrach Pétert, az országgyűlési választókerületünk képviselőjét, felkérve őt a problémáink továbbvitelére, a szükséges lépések megtételére.

Juhász Béla

polgármester, Sződliget

Ügyfélfogadás

telefon

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Ügyfélfogadás:          

Hétfő 8.00 – 12.00 13.00 – 17.30
Szerda 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30
Péntek 8.00 – 12.00  

Elérhetöség

Elerhetoseg

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Elérhetőség:

Telefon: (06-27)-590-095

Cím: Sződliget, Szent István u. 34-36, 2133

Közérdekű adatok

Public33

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

kozadatkereso logo1