A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

Legfrissebb

Forgalomkorlátozások az M2 autóút bővítése miatt

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy az M2 autóút bővítése kapcsán a mai napon ideiglenes forgalom korlátozás került bevezetésre az M2 autóút 21+000 - 27+000 km szelvények közti útszakaszán (Dunakeszi – Göd települések között). Az ideiglenes forgalomkorlátozás okán az útszakaszon 60 km/h sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom került bevezetésre, ami 2017.08.26-tól kiegészül a forgalmi sávok szűkítésével sárga ideiglenes burkolati jelek felfestésével.

…csak a legszükségesebbeket viszem el az útra! Az ősrégi sláger tanácsait néha nem árt megfontolni. Köznapi nyelven: minél kevesebb értéket vigyen magával!

Sziget fesztivál, Zamárdi Strand Fesztivál, B.my Lake és a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a közismert magyarországi fesztiválok közül a Pálinkafesztet, az augusztus 20-ai ünnepségeket, a debreceni Virág-karnevált, az Etyeki Pikniket.  

 

Számtalan szórakozási lehetőség a kultúra különféle megnyilvánulási formáiban. Ahány fesztivál, rendezvény, annyi esély bűncselekmény áldozatává válni. Az ínycsiklandó lángost, csülköt, házi készítésű süteményeket és kézműves termékeket árusító standok mellett a tolvajokat is megtaláljuk a vásárokon, mulatságokon, akik kapnak az alkalmon, ha nem fordít kellő figyelmet értékei védelmére.

  • Táskáját tartsa maga előtt, testéhez szorítva! Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jól érezze magát és biztonságban haza jusson!
  • Parkoló autójában semmilyen értéket ne hagyjon! A gépkocsit távozáskor zárja be!
  • Koncert hallgatása közben könnyen belefeledkezhet a zenébe, és hogy a táska ne zavarja a táncban, a hátára dobja. Ez lehetőséget biztosít a zsúfolt tömegben a zsebtolvajnak, hogy észrevétlenül eltulajdoníthassa belőle a mobiltelefont, pénztárcát, személyi iratokat. Ehhez hasonló helyzetben értékeit lehetőség szerint tartsa belső zsebében (amennyiben lehetséges), illetve rögzítse ruházatához díszlánccal vagy táskaőrrel!
  • A rendezvényeken, fesztiválokon gyakran zsebtolvaj csoportok„ dolgoznak”. Míg a banda egyik tagja magatartásával vagy egy kérdéssel eltereli az áldozat figyelmét, addig társa elköveti a bűncselekményt. Szórakozás, bulizás közben is figyelje az ön körül állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lenne figyelmes vagy esetleg bűncselekmény elkövetését észlelte, azonnal szóljon a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget is értesítik!
  • Buli alkalmával is figyeljen barátaira, társaira! Sose hagyják egyedül a társaság ittas tagját, hiszen álomba szenderülve vagy védekezésre képtelen állapotban fokozottan ki van téve annak, hogy bűncselekmény áldozatává váljon! Rosszullét esetén értesítsék az egészségügyi szolgálatot vagy hívják a mentőket!

Segélyhívó számok: 107,112

 

Kellemes nyarat és jó szórakozást kíván a

 

     Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

          Bűnmegelőzési Osztálya

Ügyfélfogadás

telefon

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Ügyfélfogadás:          

Hétfő 8.00 – 12.00 13.00 – 17.30
Szerda 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30
Péntek 8.00 – 12.00  

Elérhetöség

Elerhetoseg

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Elérhetőség:

Telefon: (06-27)-590-095

Cím: Sződliget, Szent István u. 34-36, 2133

Közérdekű adatok

Public33

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

kozadatkereso logo1