A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Saját tapasztalatom mellett nem csupán a sződligeti polgárok, de több, a szomszédos településeken lakó autós is megkeresett a napokban azzal, hogy az M2-es Dunakeszi és Vác közötti szakaszán teljesen ellehetetlenült a közlekedés.

 

Mint bizonyára sokan tapasztalták, ezen útszakaszon záróvonal lett felfestve a felbővítési munkák miatt, továbbá 60 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. Immár minden nap szinte teljesen megáll a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, egyéb napszakokban pedig lépésben halad a forgalom. Az autósok egy része menekülő utakon, jellemzően a településeken áthaladó régi 2-esen próbál gyorsabban haladni – éppen emiatt persze teljesen eredménytelenül.

Viszont mindennek az a szomorú következménye, hogy a feltorlódó kocsisorok roppant módon szennyezik a lakóházak közepette húzódó régi kettest és fokozott balesetveszélyt jelentenek minden szempontból. Meggyőződésem, hogy az M2-es ilyen körülmények között nem hogy „autópályára”, „gyorsforgalmi útra” nem hasonlít, de teljesen elvesztette még főútvonal jellegét is. Éppen ezért településeink érdekében ismét összefogásra hívom az érintett települések polgármestereit, irányító testületeit.

Mint ahogyan korábban a Csörög, Sződ, Sződliget és Vác érintettsége miatt egy közösen megfogalmazott levél írását kezdeményeztem a Sződliget és Vác közötti elmaradó bekötőút építése miatt a térség országgyűlési képviselőjét megszólítva, most arra kérem az érintett települések vezetőit, hogy közösen kérjük: a felbővítési munkák idejére tegyék ingyenessé az említett útszakaszon való közlekedést, szüneteltessék az autópálya díjat.

Remélem, hogy közös fellépésünk értő/megértő fülekre talál, és rövidesen – legalább a lehetőségekhez képest – enyhülni fog a jelenlegi közlekedési káosz.

Üdvözlettel:
Juhász Béla
Sződliget polgármestere

Ügyfélfogadás

telefon

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Ügyfélfogadás:          

Hétfő 8.00 – 12.00 13.00 – 17.30
Szerda 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30
Péntek 8.00 – 12.00  

Elérhetöség

Elerhetoseg

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Elérhetőség:

Telefon: (06-27)-590-095

Cím: Sződliget, Szent István u. 34-36, 2133

Közérdekű adatok

Public33

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

kozadatkereso logo1