A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

Tisztelt Sződligeti Polgárok!

Mint az minden bizonnyal Önök előtt is jól ismert, az illetékes állami szervek váratlanul – és különösebb indoklás nélkül – kivették az M2-es gyorsforgalmi út felbővítéses beruházásának műszaki tartalmából a megígért és az elkészült tervekben is szereplő azon bekötő utat, mely Sződliget és Vác között kapcsolta volna össze az M2-est a régi 2-es úttal.

Az érintett lakosság és önkormányzatok tiltakozása ellenére így csupán Dunakeszinél valósul meg egy hasonló.

Ennek, a településünk közelében elmaradt fejlesztésnek sajnálatosan az lesz a következménye, hogy a Dunai fasoron továbbra is szinte elviselhetetlen az átmenő gépjármű forgalom. Önkormányzatunk mindent megtett az ÁLLAMI KEZELÉSBEN LÉVŐ Dunai fasor forgalomcsillapítása érdekében. Eddig azt értük el, hogy a maximális sebességet 40 km/h-s határra csökkentette az illetékes fenntartó.

zebra1

Mivel az úton közösségi közlekedés (autóbusz forgalom) is zajlik, ide menetdinamikai küszöb („fekvőrendőr”) nem helyezhető el. Ezért a sebességkorlátozás mellett – egyetértve a lakosság igényével – szükségesnek tarjuk intelligens zebrák elhelyezését is. Ezen kezdeményezésünkkel megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságát, mely levelünkre a napokban kaptunk választ.

Ebben többek között tájékoztatnak minket arról, hogy a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos átvezetésével egy külön bizottság foglalkozik, melynek feladata a jelenlegi szabályozás felülvizsgálata és a megoldási javaslatok, ötletek értékelése. Ezeket összegezve egy tanulmányt készítenek, mely kidolgozásáig az érintettek szíves türelmét kérik. Ugyanakkor felkérik a közlekedő polgárokat, hogy munkájukat segítsék oly módon, hogy tapasztalataikat, javaslataikat eljuttatják ehhez a bizottsághoz.

Így ezúton én is tisztelettel megkérek minden sződligeti lakost, hogy észrevételeikkel a továbbiakban ne a csupán közvetítő szerepet képviselő önkormányzathoz és/vagy hivatali dolgozóhoz juttassák el, hanem közvetlenül az említett szakbizottsághoz. Melynek elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A levelükben olvasható ígéretük szerint minden megkeresést szívesen vesznek és értékelnek.

Közreműködésüket a nevükben is megköszönöm.

Juhász Béla

polgármester

Ügyfélfogadás

telefon

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Ügyfélfogadás:          

Hétfő 8.00 – 12.00 13.00 – 17.30
Szerda 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30
Péntek 8.00 – 12.00  

Elérhetöség

Elerhetoseg

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

Elérhetőség:

Telefon: (06-27)-590-095

Cím: Sződliget, Szent István u. 34-36, 2133

Közérdekű adatok

Public33

Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal

kozadatkereso logo1