A megújult Önkormányzati Hivatal Falunap 2016 Szabadság tér Horgásztó

A muzsika varázsa

Idén egy különleges ajándékkal szeretnénk meglepni a községünk idősebb polgárait. Egy vidám hangulatú zenés, musicalekből összeállított műsorral készülnek a Parlando Színház Társulat tagjai és tanítványai.

idosek 3

Sajtóközlemény            

Sződliget Község Önkormányzata Európai Uniós segítséggel újította meg az általános iskola épületét.

Az aktuális állásajánlatok innen letölthetők!

Csütörtökön a Polgármester Úr ünnepélyesen átadta a Mátyás király útja és a Szabadság tér felújított útjait.

Mint az Önök előtt bizonyára ismert, 2017. november 4-étől Budapesten megkezdődik az M3 metróvonal rekonstrukciós munkálatainak első üteme, melynek során közel egy évig a Lehel tér – Újpest-központ szakaszon, valamint munkanapokon este és hétvégén a teljes vonalon metrópótló autóbuszok közlekednek majd.

Részletek itt olvashatók!

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának közleménye.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az M2 autóút bővítés kapcsán 2017.10.20-án az M2 autóút 28 – 29 km sz. közötti 2+2 sávos „gödi” szakaszokon a jelenlegi bal pálya lezárásra kerül, ettől kezdve a jelenlegi jobb pályán fog haladni a kétirányú forgalom. A délelőtti órákban felfestésre kerülnek az ideiglenes sárga burkolati jelek és kihelyezésre kerülnek a megfelelő útbaigazító és KRESZ táblák.

A magyar Országgyűlés a napokban több olyan fontos változásról döntött, amely közvetlenül érinti településünk polgárait is. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

Zsinórban harmadszor is döntetlennel zárta a megyei harmadosztályú pontvadászat aktuális fordulóját csapatunk: Rád SE – Sződliget SMTE 2-2 (1-2).

A magyar Országgyűlés a napokban több olyan fontos változásról döntött, amely közvetlenül érinti településünk polgárait is. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

A végéhez közeledik a Nemzetgazdasági Minisztérium jóvoltából megvalósuló felújítás. A felújított utakon lassan a forgalom is beindul. 

Javában zajlik a Mátyás király útján a teljes burkolat felújítása, a 2-es felöli becsatlakozásánál található gyalogosátkelő melletti járda akadálymentesítése.

foci 2017 08 30

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy az M2 autóút bővítése kapcsán a mai napon ideiglenes forgalom korlátozás került bevezetésre az M2 autóút 21+000 - 27+000 km szelvények közti útszakaszán (Dunakeszi – Göd települések között). Az ideiglenes forgalomkorlátozás okán az útszakaszon 60 km/h sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom került bevezetésre, ami 2017.08.26-tól kiegészül a forgalmi sávok szűkítésével sárga ideiglenes burkolati jelek felfestésével.

A szelektív hulladékgyűjtés rendje 2017 évben, az alábbi táblázat szerint történik!

Ki sepri a kéményt?
A lakossági kéményseprést több megyében átvette a katasztrófavédelem. Ez nem azt jelenti, hogy tűzoltók ellenőrzik a kéményeket, a sormunkát változatlanul kéményseprő szakemberek végzik. Az újdonság csak az, hogy ahol a megyei jogú városok nem vállalták a feladatot, ott a katasztrófavédelem szervezésében valósul meg a kéményseprés.